Hier treft U, onder voorbehoud, informatie over onze komende evenementen. Voor een jaaroverzicht kan je kijken op de pagina Overzicht en Inschrijving.

Het is verstandig om eerst even te lezen.. Geen tijd? Klik dan  HIER OM IN TE SCHRIJVENKP PaasPret 2013 klein
Het is weer bijna tijd voor PaasPret in het Koogerpark. Na enkele jaren rust voor de Paashazen is het dit jaar weer zover, Het BrandtWeer organiseert samen met de Stichting Koogerpark de 8ste editie van PAASPRET IN HET PARK!

Tweede Paasdag, tussen 11.00 uur en 13.00 uur kan je weer meedoen aan een leuke Speur&Speltocht, zoeken naar de Gouden eieren en paaseitjes grabbelen met de Paashazen. Er zijn twee leeftijdsgroepen, één voor de allerkleinsten 1 t/m 4 jaar en een voor de groteren, van 5 t/m 10 jaar. Vooraf inschrijven kan via het formulier, klik hiervoor op de titel bovenaan of hier rechts onder op "lees meer....". ( of via Inschrijven) Onderaan dit artikel verschijnt dan het inschrijfformulier. De kosten bedragen per kind 2 euro, inclusief wat lekkers en iets te drinken. Het theehuis is geopend voor een kop koffie of thee.

Met uw opgave en deelname gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

NB: Deze activiteit is bedoeld voor de kinderen. Het is dus niet de bedoeling dat ouders het op een speuren zetten naar de Gouden eieren voor hun kinderen. De eieren zijn vindbaar verstopt voor de kinderen. Een beetje helpen mag, maar in voorgaande edities hebben we meerdere ouders uit de bomen en de bosjes moeten halen, terwijl de kinderen stonden toe te kijken.......

Er is weer PaasPret!!!!


Op woensdag 21 december is het alweer de kortste dag van het jaar. Langzaam gaan de dagen weer lengen. Tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2017. En waar kan dat beter dan in het het DuyvisWienerpaviljoen onder het genot van een glühweintje of een warme chocolademelk. Uiteraard vergezeld van zo'n heerlijk oliebolletje van Banketbakkerij de Wijn uit de Koog. 

Net zoals voorgaande jaren bepaalt u zelf de prijs van de oliebol, uw vrijwillige bijdrage komt in zijn geheel ten goed aan SeriousRequest 2016.

Voor de muzikale omlijsting hebben wij natuurlijk weer een weergaloze livract op het podium, CARGO! De avond start om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Kom gezellig met de hele familie en neem familie en vrienden mee.

De Zonnewende was niet mogelijk geweest zonder de steun van Banketbakkerij De Wijn, Albert Heijn Vos en band CARGO!

park           Ingang Koogerpark, 19 juni 1957 (foto: J. Koome / Gemeentearchief Zaanstad)

Op zondagmiddag 10 juli a.s. organiseert de Historische Vereniging Koog-Zaandijk vanaf 14.00 uur een feestelijke middag ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van het Koogse park. 
 
We kijken terug op ontstaan, aanleg en veranderingen van het park en hoe het zich ontwikkelde tot de fraaie groene oase van vandaag de dag.
 
In 1926 werd het park aangelegd door de firma Copijn – een geslacht dat inmiddels ruim 250 jaar ervaring heeft met tuin- en parkontwerpen en de aanleg daarvan. De heer J’ørn Copijn van ontwerp- en adviesbureau Copijn Bruine Beuk zal daarom een rondwandeling en lezing over de aanleg van het toenmalige ‘Koger Wandelpark’ verzorgen.
 
Martin van der Gaag zal namens de HVKZ een verhandeling houden over de historie van het Koogerpark. Menno de Haas, voorzitter, zal vertellen over de activiteiten van de Stichting Koogerpark.
 
Voor deze gelegenheid is het terras geopend en zijn bij het Theehuis verfrissingen en lekkernijen verkrijgbaar.
Het programma start om 14.00 uur bij het paviljoen in het park en duurt tot 16.00 uur. Het terras is open tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 
 
Heeft u bijzondere foto’s van het Koogerpark of Kooger Wandelpark die niet in het gemeentearchief Zaanstad aanwezig zijn? Neem dan vooraf contact op met Martin van der Gaag, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 075-6125677.
 

Dag van het Park , een initiatief van de ANWB, voor het eerst georganiseerd in 2005. In 2016 valt deze dag op zondag 26 mei.