Hier treft U, onder voorbehoud, informatie over onze komende evenementen. Voor een jaaroverzicht kan je kijken op de pagina Overzicht en Inschrijving.

ludwig

LUDWIG presenteert Midzomernachtsdroom:
 
Muziek van Mendelssohn in het Koogerpark
vrijdag 2 juli om 21.15 - entree gratis, reserveren verplicht
 
 
Het collectief LUDWIG (ludwiglive.nl) uit Amsterdam geeft vrijdagavond 2 juli een speciale uitvoering van de Midzomernachtsdroom in de muziekkoepel in het Koogerpark in Koog aan de Zaan. Het gaat om de elfenkomedie van Shakespeare op muziek van Mendelssohn. Op het podium staan tien musici, theatermaker Florian de Backere en sopraan Laetitia Gerards.
Geïnspireerd door Shakespeare’s eigen Globe Theatre in Londen hebben de makers een voorstelling geproduceerd die recht doet aan de ‘no props/just imagination’ theatervorm: muziek en tekst in een pure vorm. Samen met een fantastische acteur en solist mondt dit uit in een bijzondere productie.
Het muziekgezelschap reist de komende maanden door heel Nederland. Voor de voorstellingen van Midzomernachtsdroom zijn maximaal 50 plekken per keer beschikbaar.
 
Vanwege corona is het noodzakelijk een plekje te reserveren. De toegang is gratis
Wilt u zelf een (klap)stoel meenemen indien u comfortabel wilt zitten? Wij zorgen voor kleedjes op de grond.
U ontvangt van ons uiterlijk op 30 juni een bevestigingsmail met eventuele aanvullende informatie.
 
Outlook p0l2wxkdsmall
 
Met:
Aisling Casey - hobo
Ingrid Geerlings - fluit
Arjan Woudenberg - klarinet
Bart de Kater - basklarinet
Laurens Otto - hoorn
Nadia Wijzenbeek - viool
Floor le Coultre - viool
Frank Brakkee - altviool
Lidy Blijdorp - cello
Wilmar de Visser - contrabas
Laetitia Gerards - zang
Florian de Backere - acteur, schrijver
Max Knigge - arrangement
Peppie Wiersma - concept en artistieke leiding

 

Een midzomernachtsdroom en het park, een traditie.

Al in 1937, 10 jaar na de Openening van het Kooger wandelpark werd het stuk gespeeld. Shakespeare's Midzomernachtsdroom waaraan 8 toneelverenigingen, 5 zangverenigingen, een gymvereniging en het Zaans Symfonieorkest deelnamen. In totaal werd deze voorstelling 5 maal opgevoerd. De Historische vereniging Koog-Zaandijk heeft een mooi artikel o.a over deze voorstellingen.

droom37
In 2006 werd de de voorstelling opnieuw opgevoerd t.g.v. het 90-jarig bestaan van het Park, ditmaal niet op het toneel, maar met het park zelf als speelvloer en decor. Met de muzikale uitvoering van Mendelssohn  in gecomprimeerde vorm door het Ludwig collectief op 2 juli zetten we de traditie voort.

droom2007

De afgelopen maanden heeft de Theatermijn dankbaar gebruik gemaakt van het Paviljoen zodat zij, onder de Coronamaatregelen, toch hun lessen konden geven. Afgelopen zaterdag is deze periode afgesloten met een aantal prachtige mini-voorstellingen.

voorstelling

De Theatermijn zit echter niet stil en organiseert deze zomer een aantal workshops onder de noemer MIJNtheaterzomer in het Park.

"Hoe ziet jouw zomervakantie eruit? Leeg? Dan heb je vast zin om iets te doen. Schrijf je nu in voor de theaterweken van Theatermijn en speel in de zomer toneel in het park! Theatermijn strijkt neer in het Koogerpark met MIJNTheaterZomer. Het paviljoen is een prachtig theaterlokaal waar we lessen aanbieden voor beginnende jonge spelers en verdiepingslessen voor jongeren met meer toneelervaring. Wil je twee keer meedoen? Dat kan: we werken met verschillende theatermakers, dus je leert beide keren nieuwe dingen.''

Nieuwsgierig geworden? KLIK HIER voor meer info.

theatermijn

YES!! HET IS ZOVER. Op 17 maart biedt de Groote Weiver onderdak aan het benefiet van de Stichting Koogerpark en The Creative Factory verleent ondersteuning. De opbrengst helpt de stichting om ook de komende tijd door te kunnen gaan met haar activiteiten in het Koogerpark. Na de opening om 13.30 door Bellydance Rakisa is er hele mooie selectie Zaanse acts die vanaf 14.00 uur te horen zijn in zaal en bar.

Toegang 10 euro - alleen verkoop aan de deur. Cash svp

POSTER2018KLEINst
finasmalll

En voor de inwendige mens, veggie and jammie, de lekkernijen van;
Image2

Nog even en het is weer zover, de kortste dag en de langste nacht. Tijd voor de Zonnewende.

zonnewende2018 3Kom gezellig naar het park voor een warm drankje, een oliebolletje en livemuziek van AURA en Betting on One. Een mooi begin van de feestdagen.

Aura is een Americana-duo gevormd door de Zaanse muzikanten Auke (gitaar, zang) en Jindra (percussie, zang). Het repertoire bestaat uit countryballads met harmonieuze samenzang tot feestelijke Bluegrass. Het verse duo speelt momenteel nog veel covers, maar is hard op weg om meer originele nummers uit te brengen.

Een voorproefje is te beluisteren op hun Facebookpagina.

Betting on one : Al heel wat jaren schrijven zij samen muziek, na een aantal keer te hebben opgetreden kwam er een lange pauze, nu zijn ze terug met nieuw werk en evenveel passie, Wij zijn Betting on One; een Duo die graag nieuwe harten en oren veroveren met hun songs en samenspel.
"Expect nothing and let our mystery guide you"

Je vindt ze hier op Facebook.