Zonnewende
Terwijl de mist langzaam maar zeker het park verhulde onder een dikke deken, wisten velen de weg naar het paviljoen te vinden. Het werd een aangenaam, warm en gezellig samenzijn met een heleboel warmte. Warme wijn, warme chocolademelk, warme bollen en een heleboel warme klanken. Jerney Molenaar was er weer in geslaagd om een aantal talenten bij elkaar te brengen. Het spits werd afgebeten door Bram, met spitsvondige Nederlandstalige luisterliedjes, het Koor aan de Zaan bracht prachtige samenzang en een geweldige solo, op verzoek, van een van de songs uit JesusChrist Superstar, I don't know how to love him. Rachel vervolgde het programma, wauw! En Sven, met gitaar doet Ed Sheeran blozen. Last but not least Juf Jerney zelf, die de avond afsloot met haar kersthit  Eau d’enneboom, een song die het licht zag in ons parkje, zij het in een heel ander seizoen. Jerney en alle andere songbirds, het was super, dit gaan we een vervolg geven in 2018!

De oliebolletjes van de Wijn hebben allemaal hun weg gevonden naar de bezoekers en er is een kleine 70 euro naar 3 FM Serious Request gegaan. Wij gaan de winterstop in met een goed gevoel, op naar 2018! Maar eerst, dank aan Kees voor alle inspanningen in het afgelopen jaar (en alle jaren daarvoor), Dank aan Sander, onze immer aanwezige geluidsman, en dank aan  Annemieke, Liv, Sylvia, Vera, Monique, Julia, Mark en Patrick voor alle hulp. De foto's staan inmiddels op onze FB-pagina, maar zijn ook HIER te vinden.

Met een big smile gaan slapen en met een nog grotere smile weer opstaan. The day after.... maar wat was het een mooie dag.Ons patent op mooi weer is ongeschonden, het was zelfs bij vlagen warm in het zonnetje en ondanks de hevige concurrentie van allerhande activiteiten in de Zaanstreek hebben we toch zo'n duizend bezoekers mogen verwelkomen. 

IMG 7180
Met een keur aan Zaanse artiesten kregen de bezoekers een mooi afwisselend programma waarin alle hoeken van de muziek werden bezocht, van de wonderschone stem van Jerney Kate, via  de heart en soul muziek van Doris en de Timeflies en de donkere tonen van een Million Strong naar de afsluiter van Honeybadger. En onderweg nog prachtige uitstapjes in alle richtingen met Five4Fun, Stug, Marlen, Tomahawk, Saensation, First-E, the Surphonics, Blue Blossom en QI, Berend en Max. Wat een feest en wat fijn dat al deze toppers geheel belangenloos op dit mooie plekken kwamen spelen. Artiesten die stuk voor stuk het belang kennen van dit soort plekken, waar muziek één van de middelen is om mensen samen te brengen, te laten genieten en te verbinden. Wij zijn heel blij met jullie en hopen nog heel lang een podium te mogen bieden aan de Zaanse muziekscene, dank jullie wel.

IMG 7188


IMG 7183Het is nog te vroeg om volledig de balans op te maken, maar dat het benefiet ook in financieel opzicht geslaagd is kunnen we wel al alvast verklappen; we hebben meer dan veertig nieuwe donateurs mogen inschrijven, mensen met een hart voor het park die zich op deze wijze voor langere tijd aan de stichting hebben verbonden, waarvoor onze dank!

Maar ook via de website druppelen de aanmeldingen nog binnen en we hopen uiteraard dat dit nog even doorgaat. 2018 gaan we redden, maar het blijft spannend.

Gelukkig hebben we gisteren ook de kans gekregen om onze nieuwe burgervader Jan Hamming te laten zien en en ervaren waar kleine lokale initiatieven toe in staat zijn en waar ze voor staan. De burgemeester en zijn vrouw Roya waren op uitnodiging van raadslid en drummer van Honeybadger Harrie Laan naar het park getogen. Jan had aangegeven de raadsleden graag te willen ontmoeten op plekken of tijdens activiteiten die voor hen belangrijk zijn. En wat dat betreft viel hij met z'n neus in de boter, want behalve Harrie telt onze groep vrijwilligers nog twee raadsleden, Romkje Mathkor en Mariska Schuttevaer, waarvan laatsgenoemde de hele avond achter de bar te vinden was.

En niet alleen Jan Hamming was present, op speciaal verzoek was zijn voorganger Ruud Vreeman ook weer naar het Zaanse getogen om de nieuwe CD van Honeybadger ten doop te houden. En Ruud was niet te beroerd om ook nog even de microfoon ter hand te nemen voor een nummertje onvervalste blues met de mannen van Honeybader. Een waardige afsluiting van een mooie dag.

Behalve de artiesten hebben ook de volgende mensen een mooie bijdrage geleverd waarvoor dank:  Marga met de Suikerspin, Ricardo and the ladies, Carla met de Soupcar, de Pofferbak, de Theatermijn en niet te vergeten Jerry Hofstee, die ondanks de slechte weersvoorspellingen een aantal bootcampers alle hoeken van het park heeft laten zien. En uiteraard was de techniek weer voortreffelijk geregeld door Theo en zijn mannen, Jottem, jullie zijn top!

En dan de drijvende krachten, de helden die werkelijk onmisbaar zijn om onze activiteiten te laten slagen; Kees, Dave P, Mark, Marcel, Erik E,  Vera, Annemieke, Sylvia, Stijn, Pieter, Mariska, Astrid, Carla, Lida, Jolanda,Julia, Liam, Petra, Erik &Christine, Dave, Wim, Patrick, Noortje, merci beaucoup!

Last but not least, Ron Koffeman, die, als misschien wel de bekendste Zaanse (pop)fotograaf bereidt was om de hele dag vast te leggen met z'n camera. Heel fijn dat je dit op deze dag wilde doen. Hier alvast een mooie plaat van zijn hand van de overhandiging van de CD van Honeybadger. Lieve parkvrienden, tot 21 december, de Zonnewende.

Check de superfoto's die Ron Koffeman maakte van deze bijzondere dag: klik hier

burgemeesters

Het zit er alweer op. De zomervakantie is begonnen en daarmee is het ook vakantie voor de vrijwilligers van Het BrandtWeer die dit jaar een serie heerlijke woensdagmiddagen voor de jeugd hebben georganiseerd in het Koogerpark. Een paar plaatjes van één van de spelmiddagen en van de laatste keer, waterpret i.s.m. het Sportbedrijf Zaanstad.
Axipark

De kleine impressie in beelden vind je hier.

Twee weken eerder zagen de luchten er onheilspellend uit. Met windstoten die snelheden bereikten tot 80 km/uur leek het ons niet verstandig om ons jaarlijkse feestje met de Harmonie Apollo door te laten gaan. De knoop doorgehakt en het optreden twee weken doorgeschoven naar 21 juni. Een gouden greep.

Apollo 20171 Juni werd een heerlijke warme dag, de langste van het jaar en de start van de zomer. Met zo'n 25 graden was het heerlijk toeven in het park, waar Apollo een mooie selectie uit hun brede repertoire ten gehore bracht. En net zoals voorgaande twee edities brachten de musicalkids van Thomuz een selectie songs uit hun jaarlijkse gezamenlijke project, dit keer de musical "De jurk en de winterkoningin" die zij samen met Apollo op 8 juli twee maal zullen opvoeren in de Kunstgreep te Oostzaan.

Meer informatie over de musical vind je op de facebookpagina van Thomuz. En een fotoimpressie van deze mooie avond kan je hier op de website bekijken. Annemieke, bedankt voor de hulp in het theehuis!


Paaspret

We hebben er een abonnementje op, op het goede weer. Zo ook de tweede Paasdag. Ondanks alle voorspellingen waren ons twee meer dan droge uurtjes gegund voor de achtste editie van PaasPret in het Park. Zo'n 130 kinderen vonden de weg naar het park, waar ze zich vermaakten met de spelletjes en het speuren naar de Gouden Eieren. De eieren werden diverse malen gevonden, maar na afloop bleek er nog 1 ei te misssen en die is nog steeds niet gevonden.........

We danken onze sponsoren Intertoys Woudt, AH Vos en Banketbakkerij de Wijn, mede dankzij jullie kijken we terug op een geslaagde dag. Alle vrijwilligers van Het Brandtweer en St. Koogerpark uiteraard ook bedankt namens de kids. Zonder jullie geen feest. Speciale dank naar de drie Paashazen die ons met hun aanwezigheid vereerden. Graag tot volgend jaar. De foto's zijn te vinden in het openbare facebookalbum van de Stichting, klik hier.

Koogerpretpark3
Wat een prachtige dag werd het. De zon was als eregast de hele dag stralend aanwezig. Lorena speelde nog voor en intiem klein publiek, maar haar muziek paste daar prima bij, Inbetween Colours gooide wat leven in de brouwerij, wat zijn deze heren gegroeid in een paar jaar tijd. Daarna de beurt aan Jeanne Rouwendaal, een klasse apart. First E zorgde voor net dat vleugje "anders, maar wel lekker" en slotact Skere Heren hebben met frontman Marvin the next "hardest working man in showbizz" in hun gelederen, wauw, wat een energie!! Zaans talent van begin tot einde, super!

Menig kind bekeek het hele gebeuren van grote hoogte vanaf de trampoline's of probeerde met de catapult van Scouting Koog Zaandijk de blikken of de scouts te raken. De poffertjes, de surinaamse hapjes en de suikerspinnen verdwenen onder diverse neuzen. En natuurlijk had het wat ons betreft best wat drukker gemogen, reden om diverse andere organisaties, zoals Midzomerzaan en de Flux nog maar eens te vragen om niet op Vaderdag te gaan zitten met hun evenementen, wij vieren tenslotte al 16 (!) jaar ons feestje op Vaderdag.

Thanx aan alle hulp, die super alles opgevangen, opgebouwd, bediend en opgeruimd hebben. Thanx Jottem! voor het superbe geluid.


Tot volgend jaar!

De foto's op facebook vind je hier.