zjfinalePrachtig weer en heel veel talent. Koorzang, Salsa, klassiek pianospel, zang, gitaar, een middag die het de jury niet makkelijk maakte.

Kayleigh, Renske, Rachel en Sijbrand zijn door naar de finale, op 15 juli in het Wilhelminapark Wormerveer, aanvang 14.00 uur.

We hebben uiteraard weer een mooie beeldimpressie gemaakt, welke te vinden is op onze FB-pagina of onder het Foto en Videomenu

Zaanse Juweeltjes


CollagesVandaag begint de weersomslag en gaan de temperaturen weer omhoog. Maar vandaag kan iedereen nog genieten van het mooie baantje in het park. Een impressie van de middag vindt je door op de foto te klikken of door naar onze Facebookpagina te gaan.

 

Uiteraard hebben we de gebeurtenis weer vastgelegd op de sensor. Klik op de afbeelding om bij de foto's te komen of ga naar de facebookpagina van de Stichting Koogerpark.

Knipsel

Met een big smile gaan slapen en met een nog grotere smile weer opstaan. The day after.... maar wat was het een mooie dag.Ons patent op mooi weer is ongeschonden, het was zelfs bij vlagen warm in het zonnetje en ondanks de hevige concurrentie van allerhande activiteiten in de Zaanstreek hebben we toch zo'n duizend bezoekers mogen verwelkomen. 

IMG 7180
Met een keur aan Zaanse artiesten kregen de bezoekers een mooi afwisselend programma waarin alle hoeken van de muziek werden bezocht, van de wonderschone stem van Jerney Kate, via  de heart en soul muziek van Doris en de Timeflies en de donkere tonen van een Million Strong naar de afsluiter van Honeybadger. En onderweg nog prachtige uitstapjes in alle richtingen met Five4Fun, Stug, Marlen, Tomahawk, Saensation, First-E, the Surphonics, Blue Blossom en QI, Berend en Max. Wat een feest en wat fijn dat al deze toppers geheel belangenloos op dit mooie plekken kwamen spelen. Artiesten die stuk voor stuk het belang kennen van dit soort plekken, waar muziek één van de middelen is om mensen samen te brengen, te laten genieten en te verbinden. Wij zijn heel blij met jullie en hopen nog heel lang een podium te mogen bieden aan de Zaanse muziekscene, dank jullie wel.

IMG 7188


IMG 7183Het is nog te vroeg om volledig de balans op te maken, maar dat het benefiet ook in financieel opzicht geslaagd is kunnen we wel al alvast verklappen; we hebben meer dan veertig nieuwe donateurs mogen inschrijven, mensen met een hart voor het park die zich op deze wijze voor langere tijd aan de stichting hebben verbonden, waarvoor onze dank!

Maar ook via de website druppelen de aanmeldingen nog binnen en we hopen uiteraard dat dit nog even doorgaat. 2018 gaan we redden, maar het blijft spannend.

Gelukkig hebben we gisteren ook de kans gekregen om onze nieuwe burgervader Jan Hamming te laten zien en en ervaren waar kleine lokale initiatieven toe in staat zijn en waar ze voor staan. De burgemeester en zijn vrouw Roya waren op uitnodiging van raadslid en drummer van Honeybadger Harrie Laan naar het park getogen. Jan had aangegeven de raadsleden graag te willen ontmoeten op plekken of tijdens activiteiten die voor hen belangrijk zijn. En wat dat betreft viel hij met z'n neus in de boter, want behalve Harrie telt onze groep vrijwilligers nog twee raadsleden, Romkje Mathkor en Mariska Schuttevaer, waarvan laatsgenoemde de hele avond achter de bar te vinden was.

En niet alleen Jan Hamming was present, op speciaal verzoek was zijn voorganger Ruud Vreeman ook weer naar het Zaanse getogen om de nieuwe CD van Honeybadger ten doop te houden. En Ruud was niet te beroerd om ook nog even de microfoon ter hand te nemen voor een nummertje onvervalste blues met de mannen van Honeybader. Een waardige afsluiting van een mooie dag.

Behalve de artiesten hebben ook de volgende mensen een mooie bijdrage geleverd waarvoor dank:  Marga met de Suikerspin, Ricardo and the ladies, Carla met de Soupcar, de Pofferbak, de Theatermijn en niet te vergeten Jerry Hofstee, die ondanks de slechte weersvoorspellingen een aantal bootcampers alle hoeken van het park heeft laten zien. En uiteraard was de techniek weer voortreffelijk geregeld door Theo en zijn mannen, Jottem, jullie zijn top!

En dan de drijvende krachten, de helden die werkelijk onmisbaar zijn om onze activiteiten te laten slagen; Kees, Dave P, Mark, Marcel, Erik E,  Vera, Annemieke, Sylvia, Stijn, Pieter, Mariska, Astrid, Carla, Lida, Jolanda,Julia, Liam, Petra, Erik &Christine, Dave, Wim, Patrick, Noortje, merci beaucoup!

Last but not least, Ron Koffeman, die, als misschien wel de bekendste Zaanse (pop)fotograaf bereidt was om de hele dag vast te leggen met z'n camera. Heel fijn dat je dit op deze dag wilde doen. Hier alvast een mooie plaat van zijn hand van de overhandiging van de CD van Honeybadger. Lieve parkvrienden, tot 21 december, de Zonnewende.

Check de superfoto's die Ron Koffeman maakte van deze bijzondere dag: klik hier

burgemeesters

Het zit er alweer op. De zomervakantie is begonnen en daarmee is het ook vakantie voor de vrijwilligers van Het BrandtWeer die dit jaar een serie heerlijke woensdagmiddagen voor de jeugd hebben georganiseerd in het Koogerpark. Een paar plaatjes van één van de spelmiddagen en van de laatste keer, waterpret i.s.m. het Sportbedrijf Zaanstad.
Axipark

De kleine impressie in beelden vind je hier.

Twee weken eerder zagen de luchten er onheilspellend uit. Met windstoten die snelheden bereikten tot 80 km/uur leek het ons niet verstandig om ons jaarlijkse feestje met de Harmonie Apollo door te laten gaan. De knoop doorgehakt en het optreden twee weken doorgeschoven naar 21 juni. Een gouden greep.

Apollo 20171 Juni werd een heerlijke warme dag, de langste van het jaar en de start van de zomer. Met zo'n 25 graden was het heerlijk toeven in het park, waar Apollo een mooie selectie uit hun brede repertoire ten gehore bracht. En net zoals voorgaande twee edities brachten de musicalkids van Thomuz een selectie songs uit hun jaarlijkse gezamenlijke project, dit keer de musical "De jurk en de winterkoningin" die zij samen met Apollo op 8 juli twee maal zullen opvoeren in de Kunstgreep te Oostzaan.

Meer informatie over de musical vind je op de facebookpagina van Thomuz. En een fotoimpressie van deze mooie avond kan je hier op de website bekijken. Annemieke, bedankt voor de hulp in het theehuis!