Het zit er alweer op. De zomervakantie is begonnen en daarmee is het ook vakantie voor de vrijwilligers van Het BrandtWeer die dit jaar een serie heerlijke woensdagmiddagen voor de jeugd hebben georganiseerd in het Koogerpark. Een paar plaatjes van één van de spelmiddagen en van de laatste keer, waterpret i.s.m. het Sportbedrijf Zaanstad.
Axipark

De kleine impressie in beelden vind je hier.

Twee weken eerder zagen de luchten er onheilspellend uit. Met windstoten die snelheden bereikten tot 80 km/uur leek het ons niet verstandig om ons jaarlijkse feestje met de Harmonie Apollo door te laten gaan. De knoop doorgehakt en het optreden twee weken doorgeschoven naar 21 juni. Een gouden greep.

Apollo 20171 Juni werd een heerlijke warme dag, de langste van het jaar en de start van de zomer. Met zo'n 25 graden was het heerlijk toeven in het park, waar Apollo een mooie selectie uit hun brede repertoire ten gehore bracht. En net zoals voorgaande twee edities brachten de musicalkids van Thomuz een selectie songs uit hun jaarlijkse gezamenlijke project, dit keer de musical "De jurk en de winterkoningin" die zij samen met Apollo op 8 juli twee maal zullen opvoeren in de Kunstgreep te Oostzaan.

Meer informatie over de musical vind je op de facebookpagina van Thomuz. En een fotoimpressie van deze mooie avond kan je hier op de website bekijken. Annemieke, bedankt voor de hulp in het theehuis!


Paaspret

We hebben er een abonnementje op, op het goede weer. Zo ook de tweede Paasdag. Ondanks alle voorspellingen waren ons twee meer dan droge uurtjes gegund voor de achtste editie van PaasPret in het Park. Zo'n 130 kinderen vonden de weg naar het park, waar ze zich vermaakten met de spelletjes en het speuren naar de Gouden Eieren. De eieren werden diverse malen gevonden, maar na afloop bleek er nog 1 ei te misssen en die is nog steeds niet gevonden.........

We danken onze sponsoren Intertoys Woudt, AH Vos en Banketbakkerij de Wijn, mede dankzij jullie kijken we terug op een geslaagde dag. Alle vrijwilligers van Het Brandtweer en St. Koogerpark uiteraard ook bedankt namens de kids. Zonder jullie geen feest. Speciale dank naar de drie Paashazen die ons met hun aanwezigheid vereerden. Graag tot volgend jaar. De foto's zijn te vinden in het openbare facebookalbum van de Stichting, klik hier.

Koogerpretpark3
Wat een prachtige dag werd het. De zon was als eregast de hele dag stralend aanwezig. Lorena speelde nog voor en intiem klein publiek, maar haar muziek paste daar prima bij, Inbetween Colours gooide wat leven in de brouwerij, wat zijn deze heren gegroeid in een paar jaar tijd. Daarna de beurt aan Jeanne Rouwendaal, een klasse apart. First E zorgde voor net dat vleugje "anders, maar wel lekker" en slotact Skere Heren hebben met frontman Marvin the next "hardest working man in showbizz" in hun gelederen, wauw, wat een energie!! Zaans talent van begin tot einde, super!

Menig kind bekeek het hele gebeuren van grote hoogte vanaf de trampoline's of probeerde met de catapult van Scouting Koog Zaandijk de blikken of de scouts te raken. De poffertjes, de surinaamse hapjes en de suikerspinnen verdwenen onder diverse neuzen. En natuurlijk had het wat ons betreft best wat drukker gemogen, reden om diverse andere organisaties, zoals Midzomerzaan en de Flux nog maar eens te vragen om niet op Vaderdag te gaan zitten met hun evenementen, wij vieren tenslotte al 16 (!) jaar ons feestje op Vaderdag.

Thanx aan alle hulp, die super alles opgevangen, opgebouwd, bediend en opgeruimd hebben. Thanx Jottem! voor het superbe geluid.


Tot volgend jaar!

De foto's op facebook vind je hier.

S62A4041

Alweer voor de derde keer verzorgde Jerney Molenaar met de leerlingen van haar zangstudio La Cantante een heerlijke middag in het park. Wat een talent! en in zo veel verschillende stijlen! Als afsluiter deze keer Jerney en Lex op het podium, en het werd muisstil onder het publiek. Met kippevel en bewondering geluisterd. En wie weet wat er nog gaat volgen.......... stay tuned ;-) La Cantante, bedankt!

Bart was ook weer van de partij met de enige echte Pofferbak, ze waren weer heerlijk!

En Pieter, Mark, Marcel, Dave, Marije, Raymond, Vera, Jeroen, Annemieke en Sander, top dat jullie er waren, onze puntjes op de i !!!!

Klik hier voor het fotoalbum op Facebook.