Het Koogerpark kent sinds enige jaren een Jeu de Boules baan, direct naast het paviljoen. Toch gaat de traditie van jeu de boule in het park al veel langer terug dan het bestaan van deze baan. Zo heeft Atlantic boules eind vorige eeuw het park een aantal jaren gebruikt, totdat de club uit haar jasje groeide en verhuisde naar het Kooger Sportpark, waar ze op het terrein van KFC een nieuw onderkomen vonden.

Nu wordt de baan op woensdagavond gebruikt door een groep die zijn oorsprong heeft in het Veldpark. Geen vereniging maar een vriendengroep die elkaar trof op de woensdagavond, om onder het genot van een wijntje en een kaasje een balletje te gooien. Het Veldpark ging op de schop en de groep besloot uit te wijken naar het Koogerpark. 

Sinds 2006 speelt deze groep tussen Koninginnedag en Dam tot Damloop op de woensdagavond in het park. Het laastste treffen van het jaar is altijd het traditionele eindtoernooi, waarbij er gestreden wordt om de felbegeerde trofee.

 

Sinds 2011 gaat de groep door het leven onder de naam C'est La Vie, ingegeven door het wegvallen van één van de leden, kunstschilder Jaap Schilperoord. Dat de naam wel heel toepasselijk gekozen is, werd begin 2013 op wrange wijze duidelijk, toen opnieuw één van de boulers de groep ontviel, de kunstenaar Mas Vrooman.

Geheel in stijl wordt nog met enige regelmaat het glas geheven op deze twee mannen.

  

 

.