inbraakAfgelopen weekend is er voor de derde keer ingebroken in het Theehuis. In eerste instantie hebben ze geprobeerd de deur open te breken met een koevoet, toen dit niet lukte is met grof geweld één van de luiken opengebroken, een volledig raam uit de sponning gesloopt en zijn de daders door het raam naar binnen geklommen.

Door een aantal jongeren die zich op hetzelfde moment in het park bevonden is de politie ingeschakeld die gelukkig snel ter plaatse waren. Twee verdachten zijn aangehouden, twee anderen wisten helaas te ontkomen. Met behulp van politiehond Mack is het tijdens de vlucht weggegooide inbrekersgereedschap teruggevonden en de volgende dag heeft er sporenonderzoek plaatsgevonden. 

In het Theehuis is niks van echte waarde te halen, er is vooral veel schade aangericht en onze "ghettoblaster" heeft het niet overleefd. De schade bedraagt zo'n kleine 1500 euro, die we uiteraard op de daders gaan verhalen.


Het is goed om te constateren dat er , naast de overlast veroorzakende hangjongeren ook jongere bezoekers zijn die vinden dat dit gedrag is wat absoluut niet kan en die hun verantwoordelijkheid nemen.

Mochten er nog buurtbewoners zijn die in de vroege uren van zondag 7 februari, tussen 1:30 en 2:30 uur iets hebben gezien rond het theehuis, meld dit dan bij de politie via 09008844. Hoe meer getuigenverklaringen, hoe groter de kans dat ook de twee ontkomen daders alsnog aangehouden kunnen worden.

 

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens