Misschien wel het leukste Zaanse Timmerdorp

Huttenbouw dag 21

Wij timmeren er ieder jaar weer op los!

1 S62A2303De woensdag is traditiegetrouw de dag van de Zeskamp. De teams met prachtige namen als Infinity castle en PandaPower gingen de strijd aan op de skippybal, door de kruiptunnel, in de zak en uiteraard rondom het hoedje met het altijd hilarische "hoedje pak". Dank aan de ouders die een helpende hand hebben uitgestoken bij het begeleiden van de spelletjes en Merel van het Sportbedrijf Zaanstad voor de ondersteuning!

De foto's van onder andere de zeskamp vind je hier.

1 S62A2018

Dag 2, met de warming-up. Het Vliegerlied, nog niet bij iedereen een vertrouwd ritueel, maar als het eenmaal vrijdagochtend is zitten alle danspasjes er goed in. De wijkagenten vereerden ons met een bezoek, meteen even gevraagd of ze dat ook in de avonduurtjes willen doen, want dan hebben we last van ongewenste bezoekers van onze prachtige bouwsels. Uiteraard doen we vanavond ook weer ons eigen rondje, zodat we morgen verder kunnen waar we gebleven waren met onze prachtige bouwsel van twee en zelfs al een van drie hoog.

Morgen nog een tikkeltje warmer, maar ideaal weer voor de Zeskamp.

De beeldimpressie van dag 2 vind je hier op Facebook

1 Huttenbouw 2019 dag 1Het spits is er af, dag 1 van de Huttenbouw is een feit. En wederom een prachtige dag, met een heerlijke temperatuur, geen drup van de voorspelde regen en plenty pallets om de eerste dag mee te beginnen. Morgenochtend kunnen we direct aan de bak met het keuren van de begane grond en dan gaan we de hoogte in. Superstart!

Je kunt je weer inschrijven als deelnemer of als begeleider, klik hier.

poster2019klein

S62A4677Even over half tien was het dan zoveer, de resultaten van vier dagen noeste arbeid moesten helaas weer met de grond gelijk gemaakt worden. maar niet nadat we eerst de warming-up met de ouders hadden gedaan. Met een aanzienlijk beter resultaat dan vorig jaar. Zeker 20 ouders durfden het aan om onder het toezien oog van onze bouwers, samen met de begeleiders een dansje te wagen.

Voor de rest: het nummer heet het Vliegerlied, staat op Spotify, dus begin maar alvast met oefenen voor volgend jaar ;-). Het was even spannend of alle pallets wel in de containers gingen, maar na 27 minuten was het dan toch gelukt!

En niet alleen dat, we hebben ook een flink aantal nieuwe donateurs voor het park en een mooi bedrag aan donaties ontvangen, waar we heel blij mee zijn. We willen alle nieuwe donateurs en schenkers bedanken, maar zeker ook de sponsoren van onze Huttenbouw, wiens bijdragen van wezenlijk belang zijn, Super!

sonsoren2018Tot slot, en ik denk mede namens alle bouwers dank aan alle ouders die ge-asisteerd hebben op enig moment in de afgelopen week en dank aan het SuperTeam Begeleiders, jullie zijn stuk voor stuk KANJERS!!!

Hands up  voor Vada, Joey, Sonja, Jaimy, Natasha, Michiel, Max, Lars, Guido, Charel, Duco, Eline, Julia, Jurriaan, Liam, Sascha, Stijn, Nour, Caya, Brent, Luna, Esper, Pien, Mila, Liv en Annemieke.

En ouders, de foto's van jullie in actie die vind je HIER.

 

Uit handen van voorzitter Lydia Slinger van het Brandtweer mochten we vandaag een cheque van 400 euro in ontvangst nemen voor de Huttenbouw. Een mooi bedrag waar we heel blij mee zijn.

Jaarlijks organiseert het Brandtweer, het oud-koogse buurthuis voor en door bewoners van oud-Koog een Goede Doelen markt waarvan zij de opbrengst bestemmen voor lokale doelen. Dit jaar waren wij één van de gelukkigen. Dank jullie wel.
Huttenbouw 2018 Dag 4

Met een lekker zonnetje hebben we deze huttenbouw afgesloten op de vierde dag. Rest ons nog het vestigen van een nieuw opruimrecord morgen.

Een dag waarbij er nog flink gebouwd is en er toch nog tot 4 verdiepingen gekomen is. De middag werd gevuld met een voetbaltoernooi en natuurlijk met een hele berg HotDogs met een waterijsje als toetje. maar voordat dat zover was hebben we eerst alvast het hele veld netjes gemaakt en alle restjes alvast richting de containers gebracht, die er, gelukkig, al zijn. dat scheelt een heleboel morgen als de ouders, na hun warming-up de bouwsels met vereende krachten weer met de grond gelijk maakt.

Selectie Portretjes Huttenbouw 2018 Dag 4Behalve het fotoverslag van de dag, wat je HIER vindt, hebben we ook weer geprobeerd van bijna iedereen een mooi portretje te maken. Deze Bouwers vind je HIER.