2de Kans Kunst verkoop 17|18|24|25 februari

2dekans2018klein
65 kunstwerken zijn vorig jaar van eigenaar verwisseld. Prachtig werk voor lieve prijsjes. Op deze kunstzinnige manier kan ook jij bijdragen aan de voortgang van de huttenbouw in de Zaanstreek. Zowel particulieren als kunstenaars verkopen tijdens deze expositie hun kunstwerken. Kunst die ‘te veel’ is en waar geen plaats meer voor is in huis, op zolder of atelier. In een salonachtige opstelling zal veel (oud)werk van Zaanse kunstenaars en van ver daar buiten aangeboden worden voor aantrekkelijke prijzen.

Een zeefdruk van Lucebert uit 1973, etsen van Frans Room, zeefdrukken van Alice Pool, Ed Visser en Henk Schiffmacher. Kleurige houtsnedes van Peter Louman. Acryl van Marcel de With, een litho van Olga Schnitker, gouache van Bernard Canter etc. etc… Te veel om op te noemen. Kom kijken en sla je slag! In de loop van de tijd worden ingebrachte werken voorvertoond in de webshop van Zaansgroen.

2de Kans Kunst verkoopexpositie zaterdag 17 – zondag 18 – zaterdag 24 – zondag 25 februari 2018 – van 11.00 tot 17.00 uur

Meer info, zie de advertorial hieronder of kijk op: Galerie Zaans groen
27540435 542124232832670 1001963356096326426 n

2de Kans Kunst verkoop 17|18|24|25 februari

65 kunstwerken zijn vorig jaar van eigenaar verwisseld. Prachtig werk voor lieve prijsjes. Zowel particulieren als kunstenaars verkopen tijdens deze expositie hun kunstwerken. Kunst die ‘te veel’ is en waar geen plaats meer voor is in huis of atelier. In een salonachtige opstelling zal veel (oud)werk van onder andere Zaanse kunstenaars aangeboden worden voor aantrekkelijke prijzen.Te koop wordt aangeboden werk van onder anderen Anton Heyboer, Lucebert, Corneille, Henk Schiffmacher en Zaane kunstenaars als Barbara van Marle, Cor Dik, Ed Visser en Frans Room. Bijzonder object is een exacte replica van Rietvelds Rood-blauwe stoel. Kom kijken en sla je slag! Een selectie van de ruim 250 ingebrachte werken worden voorvertoond in de webshop van Zaansgroen.

Klik hier voor een selectie van de ruim 250 kunstwerken
 

Stel je eigen lino samen en steun de huttenbouw

Tijdens de expo kan je je eigen linosnede samenstellen. We hebben een kleine handpers staan en er zijn tientallen plaatjes waar je uit kan kiezen. De opbrengst van de kaarten komt ten goede aan de huttenbouw.

De Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek vormen een traditie die vele tientallen jaren teruggaat. Om er voor te zorgen dat deze zomeractiviteit in de toekomst door kan blijven gaan, is een gezonde financiële basis nodig. Op deze kunstzinnige manier kan jij bijdragen aan de voortgang van dit prachtige evenement.

 

Doe een bod op deze mooie Rietveld stoel


De Rood-blauwe stoel, ook Rietveldstoel genoemd, werd omstreeks 1918-1923 ontworpen door meubelmaker en architect Gerrit Rietveld. Dit exemplaar is gemaakt door toonaangevend interieurbedrijf Oortgiese. Een deel van de opgrengst komt ten goede aan de huttenbouw.
 

2de Kans Kunst verkoopexpositie
van 11.00 tot 17.00 uur
 

zaterdag 17 februari
zondag 18 februari
zaterdag 24 februari
zondag 25 februari

1 S62A4294Het zit er weer op, de Huttenbouw 2017. Een supergeslaagde week met prachtige resultaten. En de opruimactie van vanochtend was daarop geen uitzondering. In een Zaans kwartiertje waren alle hutten opgeruimd en het hout keurig gestapeld langs de weg, klaar om opgehaald te worden.

Iederren bedankt voor de hulp deze ochtend, vele handen maken inderdaad licht werk, top!

Dank aan het superteam van begeleiders, Sonja, Kees, Natascha, Annemieke, Thom, Liam, Julia, Caya, Esper, Charel, Veerle, Vada, Guido, Mats, Brent, Yariv, Franca, Liv, Milan, Sacha, Duco, Jaimy, Stijn, Eline en Sjors. En uiteraard de ouders die bij de hotdogs en de inschrijving/borg hebben geholpen, dank jullie wel!

Dank aan onze sponsers, Rene de Boer Pallethandel, AHVos, Sturm, Proteus en De Pofferbak, tot volgend jaar ;-)

Ook dank aan de ouders die op onze oproep voor donaties en giften nog ruim 400 euro hebben gedoneerd voor de Stichting, heel fijn. En jullie weten het, op 8 oktober zijn jullie allemaal van harte welkom op ons BenefietFestival.

Vooralsnog gaan we er van uit dat we ook volgend jaar weer van start kunnen, de Huttenbouw is dan van 27 t/m 31 augustus 2018, inschrijven kan vanaf 1 juni hier op de website.

Voor de laatste foto's klik HIER of kijk op onze Facebookpagina.

S62A4053De vierde en laatste bouwdag. De regen van gisteren had duidelijke sporen achtergelaten. Het midden van het terrein was veranderd in een kleine modderpoel, maar gelukkig, we hebben pallets! De vermoeidheid slaat toe en het was rond 10.30 uur dat ook de laatste uitslapers weer present waren. Het is ook niet niks, na zoveel weken vakantie vieren, gewoon een hele werkweek Huttenbouwen. Maar wat hebben ze het volgehouden en er weer prachtige creaties van gemaakt, echte superbouwsels van onze superhelden.

Als klap op de vuurpijl waren de mannenvan ploeg 8035 van de Brandweer Zaanstad met loeiende sirene present om alle kinderen kennis te laten maken met een echte brandweerspuit. En het werd dus opnieuw een natte boel, zij het gelukkig van een hele andere orde. daarna hebben we een kleine quiz gespeeld rondom het thema water en suiker. JOGG Zaanstad, welke zich bezighoudt met een gezonde leefstijl voor kinderen had voor iedereen een prachtige waterfles beschikbaar gesteld. En we hebben ook de hele week water gedronken i.p.v drankjes met veel suiker. Aan de hand van vragen over de hoeveelheid suiker in vaak genuttigde drankjes kwamen er uiteindelijk vier winnaars uit de bus. Het was goed om te zien dat heel veel kinderen weten hoeveel suiker er bijvoorbeeld in een blikje cola zit. Morgen krijgen de kids de quiz mee naar huis om de ouders thuis te testen op hun kennis.

Met al dat water konden we gelukkig een klein beetje zondigen 's middags tijdens de heerlijke hotdogparty. Terwijl de ouders, vrienden en familie de hutten bewonderden verorberden onze hongerige bouwers 400 hete honden. Nu vroeg naar bed, want morgen moeten we opruimen. En daarna is het weer een jaartje wachten ;-(

De foto's van vandaag zijn inmiddels te vinden op onze Facebookpagina of HIER op de site.

 

IMG 20170830 152055Zaankanters voor Elkaar, een organisatie die vrijwilligers vraag en aanbod met elkaar matched kwam vanmiddag langs met een kleine lekkernij en een uitnodiging voor onze supervrijwilligers.

Op deze manier willen zij, mede namens de Gemeente Zaanstad een kleine blijk van waardering overbrengen voor de vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn. Bijzonder is dat dit jaar het Vrijwilligersfeest in het teken staat van juist de jonge vrijwilliger en dat is nou precies wat ons Huttenbouwteam zo uniek maakt, de relatief lage leeftijd van de meeste begeleiders.

Het vrijwilligersfeest vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 november in Het wapen van Assendelft, ik hoop er veel van ons team de hand te mogen schudden. 

S62A3555'S ochtends wakker worden van het getik van de regen tegen het raam vind ik meestal niet zo erg, maar opeen dag als vandaag....

Op de mail, messenger en in de app al veel vragen, "gaat het door", 'beginnen jullie later..". Het antwoord is bij ons meestal heel simpel; zolang er geen zondvloed is en er geen bliksemschichten de lucht boven het park doorklieven gaan wij gewoon door. En we weten dat dit voor verreweg de meeste kinderen precies hetzelfde is, nog met geen tien paarden uit het huttendorp weg te houden. Dat het voor ouders wel eens anders ligt, dat weten we ook. Maar wij geven altijd de tip: vraag het je kind, zonder je eigen mening in de vraag te verwerken. 

Op het weer kan je je kleden, en de bonte verzameling plu's en regenpakken maakten duidelijk dat dat ook veelal gedaan was. Toch nog een kort broekje en t-shirtje links en rechts. Nu was het niet echt koud, maarn dit was toch wel erg karig om niet te verkleumen nadat je drijf geregend was. Iets om ook de laatste twee dagen rekening mee te houden.

Het werd een vliegende start, binnen een kwartiertje hadden bijna alle hutten een flink dekzeil over het dak zodat er in ieder geval geschuild kon worden. Op verzoek had Rene de Boer nog wat dubbelle pallets gebracht, zodat het ook vooor de minder ervaren bouwertjes mogelijk was een tweede verdieping te bouwen, dus er werd ook weer volop getimmerd.

S62A3703Rond half twaalf was onze goede buur en vriend van het Park Bart ter plekke met de enige echte Pofferbak en was er voor iedereen een overheerlijk portie verse poffers. En dat ging erin als zoete koek. een prima voorgerecht voor de lunch die er practisch direct op volgde. 

Inmiddels het zeskamp parcours klaargezet en de begeleiders van de spelletjes geinstrueerd. En dat was het. Op het moment van het startschot besloten de weergoden dat de superhelden te veel voorsprong hadden en gooiden ze de sluizen wagenwijd open. Met bakken kwam het uit de lucht en dit was voor sommigen net de druppel... Met pijn in het hart hebben we besloten de dag voortijdig te beeindigen en de ouders te bellen dat de kinderen opgehaald moesten worden. Superhelden versus Weergoden, tussenstand 1-1. Maar wij gaan winnen, morgen weer een stralende dag!

De foto's van vandaag vindt je weer HIER op de site of op onze FaceBookpagina