S62A4053De vierde en laatste bouwdag. De regen van gisteren had duidelijke sporen achtergelaten. Het midden van het terrein was veranderd in een kleine modderpoel, maar gelukkig, we hebben pallets! De vermoeidheid slaat toe en het was rond 10.30 uur dat ook de laatste uitslapers weer present waren. Het is ook niet niks, na zoveel weken vakantie vieren, gewoon een hele werkweek Huttenbouwen. Maar wat hebben ze het volgehouden en er weer prachtige creaties van gemaakt, echte superbouwsels van onze superhelden.

Als klap op de vuurpijl waren de mannenvan ploeg 8035 van de Brandweer Zaanstad met loeiende sirene present om alle kinderen kennis te laten maken met een echte brandweerspuit. En het werd dus opnieuw een natte boel, zij het gelukkig van een hele andere orde. daarna hebben we een kleine quiz gespeeld rondom het thema water en suiker. JOGG Zaanstad, welke zich bezighoudt met een gezonde leefstijl voor kinderen had voor iedereen een prachtige waterfles beschikbaar gesteld. En we hebben ook de hele week water gedronken i.p.v drankjes met veel suiker. Aan de hand van vragen over de hoeveelheid suiker in vaak genuttigde drankjes kwamen er uiteindelijk vier winnaars uit de bus. Het was goed om te zien dat heel veel kinderen weten hoeveel suiker er bijvoorbeeld in een blikje cola zit. Morgen krijgen de kids de quiz mee naar huis om de ouders thuis te testen op hun kennis.

Met al dat water konden we gelukkig een klein beetje zondigen 's middags tijdens de heerlijke hotdogparty. Terwijl de ouders, vrienden en familie de hutten bewonderden verorberden onze hongerige bouwers 400 hete honden. Nu vroeg naar bed, want morgen moeten we opruimen. En daarna is het weer een jaartje wachten ;-(

De foto's van vandaag zijn inmiddels te vinden op onze Facebookpagina of HIER op de site.

 

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens