Misschien wel het leukste Zaanse Timmerdorp

Huttenbouw dag 21

Wij timmeren er ieder jaar weer op los!

S62A6948

Na een fantastische week, met geweldig weer, was het vandaag toch echt de dag van afscheid nemen. De mooie bouwsels moesten helaas weer uit elkaar, om afgevoerd te worden. Vier grote containers stonden al op tijd klaar, maar eerst... de warming-up!

Uiteraard moeten ook ouders eerst de spieren warmen voordat ze aan de slag kunnen. De kinderen hebben nog even laten zien hoe het moet, en een tiental ouders lieten zien dat ze het inderdaad ook kunnen. De rest van de ouders............ thuis flink oefenen voor volgend jaar!!!!!

Gelukkig kunnen ze wel heel goed opruimen, in 37 minuten was het veld weer leeg, geen record, maar wel supersnel en zonder ongelukken! Ouders, kinderen, begeleiders, allemaal bedankt voor een superweek en tot volgend jaar! 1 juni 2017 start de inschrijving, en van 28 augustus t/m 1 september gaan we weer bouwen!

De laatste foto's vindt je hier op Facebook en hier op de site.

Alhoewel, veel zal het niet gescheeld hebben. De gevoelstemperatuurtuur steeg vandaag naar een slordige 35 graden, en dat bleek ook een nog niet eeerder bereikte temparatuur te zijn voor de 25ste augustus. Maar Huttenbouwers klagen niet, die drinken gewoon een extra bekertje water!
Huttenbouw dag 41

Met nog een verse stapel pallets konden de Hutten nog verder verfraaid worden, helemaal klaar voor het bezoek van familie en vrienden. S' middags hebben we nog heveig gestreden om de eer tijdens het voetbaltoernooitje. Dit werd nipt gewonnen door de Kooger bridge, die het uitermate fanatieke team begleiders versloegen, waarvoor hulde!

Na de prijsuitreiking van de Zeskamp, gewonnen door team SkyHigh, was het tijd voor de HeerlijkeHotdogparty! 400 Hete honden zijn schoon op gegaan. Na het warme dagje was het voor iedereen waarschijnlijk vroep op één oor, want dag 5 betekend opruimen!

Het Facebookfotoalbum van dag 4 vindt je hier of kijk hier op de site.

12715 644600855614477 2884330262970005592 nWillem is een goede buur, bezoekt het park regelmatig. Willem is vader, twee dochters en een zoon. Willem's kinderen zijn huttenbouwers. Zijn dochters zijn inmiddels te oud, maar kwamen vanmiddag wel helpen  met de zeskamp. Zijn zoon timmert er nog lustig op los. Willem en zijn vrouw Monique helpen op vrijdag met z'n tweetjes met opruimen van de hutten. Niet omdat het met z'n tweetjes moet, maar omdat het leuk is dit samen te doen.

Deze keer niet, vanochtend meldt Monique me dat Willem niet kan vrijdag en dat ze alleen komt. 

Vier uur, de zeskamp zit erop, de kinderen gaan huiswaarts, in het park keert voor even de rust terug. Dan zie ik Willem, met vrouw en kinderen, hij moet mij even spreken. "Ik heb iets voor je"en hij geeft me een envelop." Oh" grap ik, "zeker om het goed te maken omdat je er vrijdag niet bent". "Soort van" zegt Willem, "maak maar open".

Ik maak de envelop open, zie een kaartje met het opschrift 'Bedankt' , lees de tekst aan de binnenzijde, en ik ben stil. Weet even niet wat ik moet zeggen bij dit bijzondere gebaar, en mensen die mij kennen weten dat ik niet snel stil te krijgen ben.

"W.HAAK Projectbegeleiding & Advisering schenkt de Huttenbouw twee speakers en bijbehorende statieven"

Familie Haak, namens de Huttenbouwers en het team begeleiders, bedankt voor dit mooie gebaar. We zijn er ontzettend blij mee, dank jullie wel.

Menno.

 

Een graadje of 25, de opmaat naar morgen, de heetste dag van de week. Zag het kwik toch echt stijgen tot om en nabij de 30 graden. En dat terwijl er vandaag gestreden moest worden tijdens de zeskamp. Op de 21 meterlange stormbaan, het populaire hoedjepak, het inspannende drie-op-een-rij, het frisbee-darten, het doelschieten of de reuzenjenga. De jerrycans water zijn ontelbare keren gevuld en weer geleegd in de dorstige kelen, met sponsen werden de fanatieke bouwers afgekoeld zodat zij volop er tegenaan konden. De uitslagen zijn nog even geheim, die maken we morgen bekend voordsat we aan de hotdogs en ons "open dorp"beginnen. Morgen nog een klein vrachtje hout om de puntjes op de i te zteen, en dan is het alweer tijd om te beginnen met opruimen. maar eerst nog een hele dag te gaan!
De foto's staan inmiddels op Facebook (hier) en op de website (hier)

Huttenbouw dag 31

Huttenbouw dag 22

Bam, meteen de warmste dag sinds 1 juni en morgen wordt het nog veel warmer. Jerrycans vol limo en water gingen er doorheen. maar ook al was het zo warm, de Pofferbak kon de eetlust van de bouwers maar net bijhouden. Zelfs de wijkagent kwam op de heerlijke baklucht af en scoorde nog een portie. Uiteraard heeft hij ook even een kritische blik op onze bouwwerken geworpen. Maar zoals we al dachten; het zijn solide bouwwerken.

Natuurlijk zijn we begonnen met een warming-up, de nieuwe song, het vliegerlied, maar dat gaat best goed, vooral met zoveel enthousiaste leiding om het voor te doen. We moesten even improviseren, want een belangrijk deel van de geluidsinstallatie is vanacht door onverlaten gestolen uit ons tjdelijke "kantoor". Soms begrijp je de wereld even niet, althans, sommige van haar bewoners.

Morgen wacht ons een hete dag, met de zeskamp. Dus, extra fles mee voor water, goed insmeren, dan gaat het allemaal lukken.

De foto's staan inmiddels op Facebook en zijn ook hier op de site te vinden, en hieronder de JOEH-TJOEPfilm van vandaag

Het spits is eraf, we zijn weer aan het bouwen. Eerts nog even de inschrijfrij, maar da's ook een traditie aan het worden. Twee druilerige eerste uurtjes, maar dat deerde niemand. Het hout lag al te wachten dus er kon meteen begonnen worden.
En dat allemaal met de hulp van onze fantastische crew, dit jaar héél herkenbaar in hun koningsblauwe shirts.
team2016
Na de lunch kwam zelfs het zonnetje nog even kijken en die zag dat er al 12 echte bouwsels staan, dus dat wordt morgen ongetwijfeld het uitdelen van de eerste bouwvergunningen voor een verdieping erop. De eerste spijkers zijn alweer door de schoen/voet, maar 30 bouwers lopen dit risico niet meer, die hebben van de superveilige inlegzooltjes van veiligevoeten.nl aangeschaft.
Op naar dag 2 en de zon! Uiteraard staat er weer een beeldimpressie klaar op onze facebookpagina, ook te bewonderen zonder facebook: klik hier of kijk direct hier op de website.
Huttenbouw Dag 1

Op 22 augustus is het zover, we gaan weer bouwen!

IMG 4627
Ons Superteam met in ieder geval Duco, Lars, Ruben, Natasha, Brent, Caya, Stijn, Eline, Jurriaan,Davey, Sonja, Sjors, Bronté, Charel, Veerle, Esper, Guido, Vada, Esther, Liam, Kees en Menno is er al weer helemaal klaar voor. En natuurlijk hebben we weer geweldige sponsoren; Rene de Boer van de gelijknamige Pallethandel de Boer, Proteus Financial Support, AH Vos, gemeente Zaanstad, de Pofferbak en Sturm BV leveren dit jaar een fantastische bijdrage.

sponsors2016

Het thema voor 2016: WOLKENKRABBERS. Dus bedenk de mooiste gebouwen die reiken tot aan de wolken, of in ieder geval boven je hoofd ;-)

Nog even een globale indeling van de week, handig voor de ouders.

Maandag: inschrijven vanaf 10 uur - einde 16.00 uur
meenemen: inschrijfbevestiging, inschrijfgeld gepast, borg gepast in aparte envelop met de naam van kind en de opruimhulp van de vrijdag erop geschreven.

Heb je de zooltjes besteld van Veilige Voeten, of wil je deze alsnog kopen, vergeet dan niet 8,50 per paar mee te nemen.

Dinsdag 9.00- 16.00 ( de Pofferbak komt langs!)

Woensdag 9.00 - 16.00 ('s middag Zeskamp)

Donderdag 9.00 - 18.00 ( vanaf 17.00 hotdogs eten voor de deelnemers. Ouders, familie etc. kunnen de hutten bewonderen)

Vrijdag 9.00 uur tot alles is opgeruimd............

Iedere dag, behalve vrijdag meenemen: hamer, beginsetje spijkers, lunchpakket. Wij verzorgen de tussendoortjes.

Gedurende de hele week: Dagelijkse updates en foto's via onze Facebookpagina en de website.

Zie verder de uitgebreide afspraken en regels: KLIK HIER.