park           Ingang Koogerpark, 19 juni 1957 (foto: J. Koome / Gemeentearchief Zaanstad)

Op zondagmiddag 10 juli a.s. organiseert de Historische Vereniging Koog-Zaandijk vanaf 14.00 uur een feestelijke middag ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van het Koogse park. 
 
We kijken terug op ontstaan, aanleg en veranderingen van het park en hoe het zich ontwikkelde tot de fraaie groene oase van vandaag de dag.
 
In 1926 werd het park aangelegd door de firma Copijn – een geslacht dat inmiddels ruim 250 jaar ervaring heeft met tuin- en parkontwerpen en de aanleg daarvan. De heer J’ørn Copijn van ontwerp- en adviesbureau Copijn Bruine Beuk zal daarom een rondwandeling en lezing over de aanleg van het toenmalige ‘Koger Wandelpark’ verzorgen.
 
Martin van der Gaag zal namens de HVKZ een verhandeling houden over de historie van het Koogerpark. Menno de Haas, voorzitter, zal vertellen over de activiteiten van de Stichting Koogerpark.
 
Voor deze gelegenheid is het terras geopend en zijn bij het Theehuis verfrissingen en lekkernijen verkrijgbaar.
Het programma start om 14.00 uur bij het paviljoen in het park en duurt tot 16.00 uur. Het terras is open tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 
 
Heeft u bijzondere foto’s van het Koogerpark of Kooger Wandelpark die niet in het gemeentearchief Zaanstad aanwezig zijn? Neem dan vooraf contact op met Martin van der Gaag, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 075-6125677.
 
Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens